“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Öğrenci Kulüpleri Toplantısı” Gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini benimseyen Atatürk Üniversitesi, son yıllarda ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden birisi olmuştur. Bu kapsamda sürdürülebilir kalkınma hedeflerini bütün iç paydaşlarına benimsetmeyi hedefleyen üniversite yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.

Atatürk Üniversitesi Veri Yönetim Ofisi tarafından organize edilen toplantıda öğrenci kulüplerine Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilgi verildi. 15 Temmuz Milli İrade ve Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen toplantıya Veri Yönetim Ofisi koordinatörü Doç. Dr. Gökay AKKAYA, koordinatör yardımcısı Doç. Dr. Mustafa YILMAZ, ofis personelleri ve çok sayıda kulüp yöneticisi katıldı.

Kulüp yöneticilerinin toplantıya ilgisi için teşekkür ederek söze başlayan Doç. Dr. Gökay AKKAYA, 2020 yılında üniversitemizde 1000’in üzerinde topluma katkı projesinin gerçekleştiğini ve bu sayının önemli bir kısmının kulüpler tarafından yürütülen projelerden oluştuğunu belirtti. Ayrıca Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında birçok etkinlik yapan kulüplerin farkındalık oluştuktan sonra daha farklı alanlarda da etkinlik düzenleyeceğini ve diğer kulüplerle işbirliğinin artacağını da sözlerine ekledi.

Öğr. Gör. Ensar GÖKTAŞ tarafından Amaçlar tanıtıldıktan sonra kulüp yöneticileri tarafından amaçlar ile ilgili faaliyet fikirleri paylaşıldı. Faaliyet planlama ve farklı alanlarda faaliyet gösteren kulüplerin işbirliği görüşmeleriyle devam eden toplantı soru-cevap bölümüyle sonlandırıldı.